Algemene voorwaarden
 

Artikel 1 – Definities

1.Verkoper/leverancier: Kunstgrasplaats.nl, past tevens de algemene voorwaarden toe. Kunstgrasplaats.nl is gevestigd te Staphorst (KVK nummer: 05072406).

2. Koper: De wederpartij/de afnemer/opdrachtgever

3. Overeenkomst: deze komt tot stand tussen de wederpartij en verkoper. Deze overeenkomst komt tot stand wanneer de leverancier dit, nadat de koper de opdracht heeft geplaatst, via internet (mail) heeft bevestigd.

Artikel 2 – Overeenkomst

1. De overeenkomst komt tot stand op het moment van bevestiging door Kunstgrasplaats, dan wel wanneer het met de uitvoering van de opdracht begint.

2.Kunstgrasplaats bevestigt onmiddellijk langs elektronische weg de ontvangst van de

aanvaarding van het aanbod indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft

aanvaard. Tot het moment dat de ontvangst van deze aanvaarding door de ondernemer niet is

bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.

3.Duur van de overeenkomst: de duur van de overeenkomst strekt zolang de overeengekomen bestelling is geleverd. Als de overeengekomen prestatie is afgeleverd, is het risico van het geleverde voor de wederpartij.

4.De verkoper/leverancier behoudt zich het recht om (binnen de grenzen van de wet) zich op de hoogte te laten stellen of de koper/wederpartij aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede de feiten en factoren die van belang zijn voor het aangaan van een verantwoorde overeenkomst. Indien de verkoper/leverancier op basis hiervan gegronde reden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is deze gerechtigd om de bestelling of een gedeelte hiervan te weigeren, of eventueel bijzondere voorwaarden aan de overeenkomst te stellen.

5.Indien de koper/wederpartij onjuiste informatie (adresgegevens/telefoonnummer) aan de verkoper verstrekt, dan is de verkoper gerechtigd de overeenkomst te ontbinden en daarbij gemaakte kosten in rekening te brengen bij de koper/wederpartij.

Artikel 3 – Toepassing algemene voorwaarden

1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke tot stand gekomen overeenkomst

tussen verkoper en wederpartij en op elk aanbod van de verkoper.

2.Indien één of meerdere bepalingen uit deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd worden, dan blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden onverminderd van toepassing.

Artikel 4 - Het aanbod/prijzen

1.Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, indien anders geldt lid 2 van dit artikel.

2.De ondernemer zal het nadrukkelijk vermelden indien een aanbod een beperkte

geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt.

3.Bij een aanbod worden de volgende onderdelen vermeldt:

a): De prijzen die vermeldt worden bij het aanbod, gelden inclusief BTW. De prijzen zijn gebaseerd op loontarieven, belastingen, brandstof- en voorraadkosten die gelden op de dag van de aanbieding.

b): De afleveringskosten, indien van toepassing.

c): De wijze van aflevering en betaling.

4.De prijzen die vermeldt worden gelden alleen voor Nederland en België, met uitzondering van de Waddeneilanden.

5.De prijzen van de aangeboden producten worden niet verhoogd gedurende de vermelde geldigheidsduur van het aanbod, behoudens eventuele wijzigingen van de BTW tarieven.

Artikel 5 – Uitvoering overeenkomst

1.De verkoper zal de overeenkomst, met de koper, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandelen en afhandelen.

2.De verkoper behoudt zich het recht om derden in te schakelen om daarmee een goede uitvoering van de overeenkomst te garanderen.

3.Indien de koper verantwoordelijk is voor factoren waardoor de uitvoering van de overeenkomst vertraagd wordt of onmogelijk wordt gemaakt, dan komen deze kosten voor rekening van de koper.

Artikel 6 – Levering

1.Levering vindt plaats ‘af magazijn of fabriek’, tenzij anders is overeengekomen.

2.De levering vindt plaats op de begane grond, bij het opgegeven adres van de wederpartij, tenzij anders overeengekomen.

3.Bij levering dient de koper, of een door de koper gemachtigd rechtspersoon, aanwezig te zijn om de overeengekomen prestatie af te nemen.

4.Niet accepteren bezorging: Indien de wederpartij de gedane bestelling niet accepteert bij de bezorging, dan wordt deze verantwoordelijk gehouden voor alle gemaakte kosten.

5.Levertijd: de levertermijn, zoals deze aangegeven wordt, is geen fatale termijn. Als de levertermijn wordt overschreden, dan dient de wederpartij de verkoper in gebreke te stellen. Daarbij de verkoper op redelijke wijze de kans gunnen om voor herstel te zorgen.

6.Indien het niet mogelijk is om de overeengekomen prestatie te leveren, dan stelt de verkoper de koper op de hoogte en zal het in samenspraak met de koper voor een passende oplossing zorgen. Indien een dergelijke oplossing niet mogelijk is, dan is de koper gerechtigd om de overeenkomst eventueel te ontbinden.

7.De verkoper zal de overeengekomen prestatie binnen 30 dagen na bevestiging overeenkomst leveren. Indien dit niet mogelijk is, wordt de koper op de hoogte gebracht en daarbij de mogelijkheid geboden om eventueel de overeenkomst te ontbinden, waarbij tevens de eventuele gedane betaling, door de koper, wordt terugbetaald.

Artikel 7 – Betaling

1.De betaling van het overeengekomen bedrag dient, zonder enige korting, direct te worden betaald door middel van IDeal.

2.De verkoper behoudt zich het recht, ondanks bovenstaand lid, om een voorschotbedrag te verlangen om zekerheid te stellen, alvorens verkoper overgaat tot levering.

3.Onjuistheden op de factuur of vermelde betaalgegevens dienen onmiddellijk door de koper aan de verkoper te worden medegedeeld.

4.Indien gerechtelijke procedure en/of invordering noodzakelijk is, welke noodzakelijk is om de overeenkomst uit te voeren, dan zullen gemaakte kosten, die verhaald worden op de leverancier, in rekening gebracht worden op de koper.

5.Indien de koper in verzuim is of er wordt surseance van betaling aangevraagd door de koper ofwel er gerede twijfel is over het nakomen van de verplichtingen die de koper heeft, dan zijn de vorderingen die verkoper op koper heeft, onmiddellijk opeisbaar.

Artikel 8 – Herroepingsrecht

1.De wederpartij heeft na het bevestigen van de bestelling nog één dag (24 uur) bedenktijd, waarin deze de overeenkomst kan ontbinden. Dit dient te geschieden via e-mail. Na deze termijn treedt de overeenkomst in, waarna deze order wordt verwerkt en bezorgd.

2.De koper dient de geleverde zaak, binnen 3 dagen na ontvangst, te onderzoeken of het geleverde overeenkomt inzake de overeenkomst. De koper dient de kwaliteit en kwantiteit van het geleverde te onderzoeken.

3. Indien de wederpartij na bezorging overeengekomen prestatie deze alsnog wil terugzenden dan dient deze het product slechts in die mate uit te pakken of te gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of de wederpartij het product wenst te behouden. De consument zal het product met alle geleverde toebehoren en, voor zover mogelijk, in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren.

4. U kunt een artikel terugsturen binnen 7 dagen, deze termijn gaat in op de dag van ontvangst van bestelling.

a): Bij retournering dient u de pakbon of (kopie) factuur mee te sturen.

5.Indien de koper de overeengekomen prestatie reeds betaald heeft (door middel van een IDeal betaling), dan worden de kosten - minus retourneringskosten -  binnen 10 dagen, na ontvangst, van de geretourneerde goederen, terugbetaalt.

6.De koper dient een direct zichtbare afwijking binnen 3 dagen te rapporteren aan de verkoper. Daarnaast dient de koper per mail/schriftelijk de verkoper binnen 5 dagen op de hoogte te stellen van de precieze gebreken aan het geleverde. Niet zichtbare tekorten dienen binnen 14 dagen te worden gemeld.

7.Indien de klacht/afwijking gegrond is, zal de verkoper dit herstellen of vervangen, tenzij het voor koper zinloos is geworden. Verkoper blijft in alles aansprakelijk naar de bepalingen, zoals deze zijn beschreven in de artikelen: Garantie (artikel 10) en Aansprakelijkheid (artikel 11).

Let op:

Voor producten die op maat besteld zijn, geldt het herroepingsrecht niet.

Artikel 9 – Annulering overeenkomst

1.Annulering overeenkomst: Wanneer de wederpartij, na sluiten herroepingtermijn, de overeenkomst annuleert, dan worden de gemaakte (transport, arbeids-) kosten in rekening gebracht bij de opdrachtgever.

2.Wijze annulering: De annulering dient per mail te geschieden.

Artikel 10 – Garantie

1.De garantie, zoals die bij de overeengekomen prestatie wordt vermeldt, is beperkt tot:

a): productiefouten, waarbij schade als gevolg van slijtage, oneigenlijk, ondeugdelijk of ondeskundig gebruik wordt uitgesloten.

b): fabrieksgarantie, tenzij anders overeengekomen.

c): vervanging en reparatie van de zaak.

2.De overeengekomen garantie vervalt bij:

a): doorverkoop overeengekomen prestatie aan derden.

b): ondeugdelijk of oneigenlijk gebruik.

c): na bewerking van de zaak door de koper of een derde.

d): bij gebruik voor een ander doel, dan waarvoor koper de verkoper op de hoogte heeft gesteld of geschikt is.

3.Indien de koper niet aan zijn verplichtingen, die voortgekomen zijn uit de overeenkomst, kan voldoen, dan vervalt deze garantiebepaling.

Artikel 11 – Aansprakelijkheid

1.Indien de producten die door verkoper geleverd worden, gebrekkig zijn, dan is de aansprakelijkheid van de verkoper in beginsel beperkt tot de garantiebepaling (artikel 10).

2.Indien de verkoper verantwoordelijk is voor directe schade aan de overeengekomen prestatie, dan is de aansprakelijkheid van de verkoper beperkt tot het door de verzekeraar uit te keren bedrag c.q. factuurbedrag.

3.De verkoper is niet aansprakelijk voor indirecte schade, de zogenoemde gevolgschade.

4.Indien de verkoper van enige schade, welke niet in de voorwaarden voorkomt dat overeen is gekomen met de koper, door een derde aansprakelijk wordt gesteld, dan zal de koper de verkoper volledig vrijwaren.

5.De verkoper is niet aansprakelijk voor:

a): afwijkingen, schade die bij de eerste inspectie door de koper niet gemeld zijn.

b): schade als gevolg van gegeven adviezen aan de koper.

c): schade als gevolg van gebruik van de geleverde producten conform de gebruiksaanwijzing.

Artikel 12 – Risico

1.Het risico van de overeengekomen prestatie gaat over op de koper, op het moment van de juridische levering.

2.De verkoper draagt zorg voor de opslag en levering/transport van de overeengekomen prestatie, alsmede de wijze van levering. Het risico van transport en opslag zijn voor rekening van de koper, inclusief schuld van de vervoerder.

3.Eventuele extra wensen omtrent de prestatie of transport worden uitgevoerd, mits koper garant staat voor de extra kosten.

Artikel 13 – Overmacht

1.Bij overmacht worden de betalings- en leveringsverplichtingen van de leverancier opgeschort. In dit geval wordt de overeenkomst opgeschort.

2.Indien de verplichtingen langer dan 30 dagen worden opgeschort, ontstaat er voor beide partijen de mogelijkheid de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot schadevergoeding aan één van beide partijen.

3.Onder overmacht wordt het volgende verstaan:

a): Overheidsbeperkende maatregelen, zoals uitvoerverboden, energiecrises, ingrijpende valutawijzigingen.

b): Epidemieën, oorlog, natuurrampen, staking, revolutie en ieder andere omstandigheid die buiten het voorzienbare ligt van de leverancier, waardoor uitvoering van de overeenkomst onmogelijk wordt.

c): Staking van een derde waar de leverancier gebruik van maakt, bovengemiddelde ziekteverzuim bij leverancier of derde partij, bedrijfsstoringen, transportmoeilijkheden, brand.

d): Alle andere gevallen waardoor er een verhindering van de uitvoering van de overeenkomst ontstaat, waar de leverancier redelijkerwijs geen schuld aan heeft.

4.Indien de leverancier al aan een gedeelte van de overeenkomst heeft voldaan voordat overmacht intreedt of gedeeltelijk aan de overeenkomst kan voldoen, dan moet de koper aan de verplichtingen voldoen die horen bij de factuur die bij dit gedeelte wordt meegezonden als ware een afzonderlijke overeenkomst.

Artikel 14 – Ontbinding overeenkomst

1.Indien de overeenkomst wordt ontbonden, dan zijn de vorderingen die verkoper heeft op koper, onmiddellijk opeisbaar.

2.De overeenkomst wordt ontbonden of opgeschort als:

a): De koper niet tijdig kan voldoen aan de verplichtingen.

b): Indien de koper wordt gevraagd zekerheid te geven over het voldoen van de verplichtingen, maar de koper dit achterwege laat of onvoldoende blijkt te zijn.

c): Indien de verkoper ter kennis is genomen dat er een goede grond is te veronderstellen dat de koper niet aan de verplichtingen kan voldoen.

Artikel 15 – Eigendomsvoorbehoud en voorbehoud pandrecht

1.Alle geleverde zaken blijven eigendom van de verkoper, zolang de koper nog niet aan de laatste verplichtingen heeft voldaan. De verkoper behoudt in een dergelijk geval het pandrecht.

2.De koper is niet gerechtigd om de geleverde zaken die onder het eigendomsvoorbehoud vallen, te verpanden, verhuren of op enige andere wijze te bewaren.

3.De koper zal, mits dat nodig is, een derde partij op de rechten van de verkoper wijzen, als deze executoriale maatregelen wil treffen jegens de geleverde producten.

Artikel 16 – Toepasselijk Recht

Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene

voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.